Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga. Je verblijft wat langer (3-5 minuten) in de yogahoudingen, zodat je alle tijd hebt om je grenzen te verkennen en jouw ruimte op te zoeken. 

De houdingen die je aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten en om de energiebanen in het lichaam te activeren. Je ondersteunt je lichaam, waar nodig, met yogablokken of kussens, zodat je een zachte strekking ervaart waarin spierspanning kan ontladen.
Door langer in een ontspannen yogahouding te zijn, verzacht het dieperliggende bindweefsel. Hier bevindt zich ook het meridiaanstelsel: een energiesysteem met vertakkingen naar alle organen, door heel je lichaam. Je kunt het zien als een acupressuur-sessie die je jezelf geeft, waarbij je niet alleen jouw fysieke lichaam in balans brengt, maar ook je gedachten en emoties. Je gebruikt je lichaam niet zozeer om jezelf in een houding te brengen, maar je gebruikt de houding om je lichaam en geest beter te leren kennen.

Via Yin Yoga ervaar je de mogelijkheid om te landen in jezelf. Te vertragen en verzachten, je binnenwereld betreden en diepere lagen in jezelf ontdekken.
Copyright 2022 Yoga by Sylvia - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram