Restorative Yoga

Een heerlijk rustmoment van zorgzame aandacht voor jezelf

In deze drukke maatschappij, waarin alles 24/7 doorgaat is Restorative yoga een heerlijk rustmoment van zorgzame aandacht voor jezelf.

Restorative yoga is gericht op herstel van stress en stressgerelateerde klachten, door middel van het kalmeren van je zenuwstelsel. Het is een yogavorm zonder inspanning. De focus ligt op totale ontspanning. Je rust langere tijd in, voornamelijk liggende, comfortabel ondersteunde yogahoudingen, zonder strekking op te zoeken. Hierdoor wordt je uitgenodigd om volledig los te laten en krijgt je lichaam alle tijd om op een zachte manier te "openen". Je zenuwstelsel kan tot rust komen, ontprikkelen en herstellen van het effect van (alledaagse) spanning en stress, opgeslagen in je systeem. Restorative yoga ondersteunt zo het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

Voor wie is Restorative Yoga?

Restorative yoga is toegankelijk voor iedereen die behoefte heeft aan diepe ontspanning. Deze yogavorm is voor iedereen te volgen, ook bij ziekte of blessures. Restorative yoga is dé yoga bij stress en burn-out. Het is behulpzaam bij bijvoorbeeld slaapproblemen en overgangsklachten. Door de herstellende werking is restorative yoga ook heel geschikt na (zware) inspanning, bij jetlag of intensief sporten.

Mindful in je lichaam

Tijdens de restorative yoga les wordt je uitgenodigd om met mindful in je lichaam te zijn en bij je adem, om zo thuis te komen bij jezelf. Beter te voelen wat je lichaam, geest en gevoel je vertellen, zodat je nog beter voor jezelf kan zorgen. En dat is belangrijk, want daar is er maar één van!
Bekijk het lesrooster
Copyright 2022 Yoga by Sylvia - 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram